Cercetatorii au stabilit ora ideala la care sa bei cafeaua

"home" | 04.dec..2013 | Lasa un comentariu

Cercetătorii pot face lucrurile foarte complicate uneori, deși acest lucru este pentru binele umanității. A bea cafea ne ajută să ne trezim, să avem energie și chef de muncă, dar știai că există o anumită oră din zi la care ar trebui să bei cafea? Momentul ideal nu este atunci când abia te-ai trezit sau după ce te-ai spălat pe dinți, ci undeva în jurul orei 10.30 dimineața.

[php function=9]

Conform cercetătorului în neurologie Steven Miller de la Universitatea de Stiința Sănătății Bethesda din Maryland, cafeaua este cea mai eficientă dacă o bei între ora 9.30 și 11.30, când nivelul de cortizol începe să scadă. El este un hormon cheie din corpul nostru pemtru că este responsabil cu starea de alertă. Cortizolul este la cote ridicate în prima oră după ce te trezești, în general în jur de ora 8-9 dimineață și crește iar în jurul orei 12 și 1 p.m. și 5.30 și 6.60 p.m.

De aceea, când corpul tău este deja în stare de alertă, cafeina nu este necesară sau benefică. Din contră, ai putea dezvolta o toleranță către cafeină dacă vei continua să o bei exact când nivelul de corizol este ridicat oricum. Bineînțeles, ora 10.30 este una apromximativă și reprezintă momentul ideal pentru cineva care s-a trezit la ora 8 dimineața. Este recomandat să bei cafea cam între două și trei ore de la trezire.

sursa: euforia.tv

Tag: , , ,

Comments
Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes Ladbrokes full information
Downlaod Premium Themes